Огризко вважає слабкою реакцію НАТО на перетин кордону Польщі білоруськими гелікоптерами

Огризко вважає слабкою реакцію НАТО на перетин кордону Польщі білоруськими гелікоптерами

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ, керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко вважає слабкою реакцію НАТО на порушення повітряного простору Польщі військовими гелікоптерами Білорусі і прогнозує зростання рівня провокативності з боку РФ та Білорусі.

Таку думку дипломат висловив в інтерв’ю Радіо NV, передає Укрінформ.

За словами Огризка, мета провокацій з білоруськими гелікоптерами полягає в тому, щоб Польща, Литва, інші балтійські країни відчували, що «завтра може щось статися». На переконання ексглави МЗС, з російського боку «це теж ІПСО, теж операція з підвищення рівня напруги і невпевненості», а відтак надзвичайно важливо, якою буде реакція на такі дії.

«Мені здається, це (реакція НАТО – ред.) слабка відповідь. Якщо військовий об’єкт залітає на територію іншої країни, тут має бути або негайне повідомлення, що він помилився, тому не чіпайте, або знищення цього військового об’єкта. Так працює система безпеки. Якщо на це вчергове не реагувати, а таких випадків уже було немало, то це означатиме, що рівень провокативності з боку Росії-Білорусі лише зростатиме, і чим це завершиться, сказати важко», - зазначив Огризко.

У цьому контексті він нагадав, як Туреччина у 2015 році збила російський військовий літак Су-24, який перетнув повітряний кордон країни, і «на тому все швидко розв’язалося».

«Путін зрозумів, що так робити не можна. А інші країни НАТО, такі як Польща чи Румунія, на превеликий жаль, цього бояться», - зауважив дипломат.

Читайте також: Білоруського дипломата викликали «на килим» у МЗС Польщі через інцидент з гелікоптерами

Як повідомлялося, після вчорашнього інциденту із порушенням повітряного простору Польщі військовими гелікоптерами Білорусі у НАТО заявили, що уважно стежать за ситуацією вздовж своїх східних кордонів і перебувають у тісному контакті з польською владою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-