НАБУ оголосило у розшук ексдепутата Логвинського

НАБУ оголосило у розшук ексдепутата Логвинського

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України розшукує колишнього народного депутата Георгія Логвинського, підозрюваного в організації заволодіння компанією "Золотой мандарин Ойл" понад 54 млн грн з державного бюджету.

Як передає Укрінформ, про це НАБУ повідомляє у Телеграмі.

За версією слідства, підозрюваний впродовж 2013-2016 років, розробив та реалізував злочинну схему із заволодіння коштами державного бюджету, шляхом введення в оману Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) щодо спірних правовідносин між підконтрольним іншим співучасникам злочину підприємством з ознаками фіктивності ТОВ "Золотой Мандарин Ойл" та ПАТ "Київенерго".

Читайте також: НАБУ оголосило у розшук депутата Київради Трубіцина

Як повідомляв Укрінформ, 10 липня за дорученням керівника САП прокурор спільно з детективами НАБУ повідомив про підозру в організації заволодіння та легалізації понад 54,179 млн грн з держбюджету колишньому народному депутату України – чинному адвокату.

Екснардеп став сьомим підозрюваним у межах так званої справи “Золотого мандарина”, що стало можливим через припинення у екснардепа імунітету, який він мав як родич судді ЄСПЛ.

У прокуратурі уточнили, що оскільки напередодні припинення імунітету екснардеп залишив територію України, про підозру йому повідомили заочно.

Йдеться про екснардепа Георгія Логвинського. Його дружина Ганна Юдківська упродовж 2010-2022 рр. була суддею ЄСПЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-