Хорватія надала Україні €1 мільйон для розмінування земель

Хорватія надала Україні €1 мільйон для розмінування земель

Укрінформ
Уряд Хорватії у понеділок, 31 липня, виділив €1 мільйон Всесвітній продовольчій програмі (ВПП) ООН, аби допомогти Україні розмінувати сільськогосподарські землі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ВПП ООН.

«Ми високо цінуємо підтримку партнерів, які надають донорську та міжнародну технічну допомогу для проєктів із розмінування в Україні, зокрема Хорватії, яка має значний досвід у розмінуванні», - наголосила перша віцепрем’єрка-міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Угоду щодо надання допомоги підписали міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грлич Радман та директор ВПП ООН в Україні Метью Холлінгворт за присутності Свириденко.

Читайте також: Австрія досі не переказала обіцяні для розмінування України гроші

Зазначається, що внесок у розмірі €1 мільйон є найбільшим за всю історію пожертвувань Хорватії Всесвітній продовольчій програмі.

Кошти будуть спрямовані на підтримку спільного проєкту, який очолюватимуть ВПП ООН та Продовольча й сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй разом із Швейцарським фондом демінування, зазначили в організації.

Згідно із заявою, проєкт спрямований на обстеження українських сільськогосподарських угідь на наявність мін та інших вибухових об’єктів, їх розмінування та безпечне відновлення виробництва продуктів харчування у сільських громадах.

Читайте також: Штучний інтелект пришвидшить розмінування України - експерт

У ВПП ООН додали, що роботи із розмінування вже проводяться у Харківській області, а також повідомили про плани розширення програми на Миколаївську та Херсонську області.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні партнери нададуть Україні $244 мільйони на розмінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-