Костін назвав хорошим сигналом рішення США передати в Гаагу докази воєнних злочинів Росії

Костін назвав хорошим сигналом рішення США передати в Гаагу докази воєнних злочинів Росії

Ексклюзив
Укрінформ
Розвідка США ділитиметься з Міжнародним кримінальним судом інформацією про воєнні злочини росіян, вчинені на території України.

Про це зазначив в інтерв’ю Укрінформу генпрокурор Андрій Костін.

“Я можу підтвердити цю інформацію. Це хороший сигнал. Ще у грудні минулого року американський парламент ухвалив відповідний закон, який надає їм право співпрацювати з МКС. І це - результат нашої спільної комунікації з широким колом партнерів, включаючи наших колег із Міністерства юстиції США, Держдепартаменту, Сенату і Палати представників американського Конгресу. Нашими спільними зусиллями таке рішення ухвалене і реалізовується”, - сказав генпрокурор, відповідаючи на запитання стосовно наказу президента США Джо Байдена, про що раніше повідомило The New York Times.

За словами Костіна, у результаті цього рішення президента США МКС буде отримувати додаткову інформацію стосовно того, хто стоїть за скоєнням воєнних злочинів в Україні.

“Мова йде не лише про встановлення виконавців, а про весь командний ланцюжок аж до найвищого керівництва Росії. Ця інформація нам дуже потрібна”, - наголосив він.

Відповідаючи на запитання, чи означає це, що невдовзі може з’явитися новий ордер на арешт відносно російських топ-посадовців за обстріл української цивільної інфраструктури, Костін сказав, що з МКС “інтенсивно йде спільна робота щодо воєнних злочинів, які мають масштабний характер”.

Читайте також: Поки невідомо, чи зможе взятися МКС за справу про теракт в Оленівці – правозахисник

Як повідомлялося, 26 липня у The New York Times із посиланням на поінформовані джерела з’явилася інформація, що президент США Джо Байден таємно наказав США розпочати обмін доказами російських воєнних злочинів в Україні з МКС у Гаазі.

Йдеться про дані американських спецслужб стосовно рішення російських чиновників навмисно завдати ударів по цивільній інфраструктурі в Україні та примусово депортувати тисячі українських дітей з окупованої території.

У березні МКС видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна і російського дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової за депортацію українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-