Зеленський відреагував на заклик Франциска до Росії щодо відновлення «зернової угоди»

Зеленський відреагував на заклик Франциска до Росії щодо відновлення «зернової угоди»

Укрінформ
Реакція світових духовних лідерів на російський ракетний терор і знищення української аграрної продукції є вкрай важливою.

Як передає Укрінформ, про це Президент Володимир Зеленський написав у Твіттері.

«Важливий заклик Папи Франциска до Москви - відновити Чорноморську зернову ініціативу. Реакція світових духовних лідерів на російський ракетний терор і знищення української аграрної продукції є вкрай важливою, щоб убезпечити від продовольчої кризи весь світ, і особливо народи Африки й Азії, які найбільше потерпають від загрози голоду», - заявив Зеленський.

Президент наголосив, що Україна є та буде гарантом продовольчої безпеки світу. «Головне зараз - зупинити російський терор і повністю реалізувати Формулу миру», - зазначив він.

Читайте також: Держдеп: Відновлення «зернової угоди» - це не регіональна, а глобальна проблема

Як повідомляв Укрінформ, Росія 17 липня оголосила про припинення угоди з Туреччиною та ООН щодо Чорноморської зернової ініціативи. Після цього Міноборони РФ оголосило, що розглядатиме судна, які йдуть в українські порти, як військові цілі.

Папа Римський Франциск під час недільної молитви «Ангел Господній» у Ватикані звернувся із закликом до російської сторони відновити дію Чорноморської зернової угоди, яка дозволяла Україні безпечно транспортувати зерно.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-