Зеленський виступив з нагоди Дня державності: Не віримо, що Росія не захоче повернутися

Зеленський виступив з нагоди Дня державності: Не віримо, що Росія не захоче повернутися

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський наголошує, що для України сьогодні перемогти - це визначити національний шлях на покоління вперед і підтвердити ті цінності, які були закладені ще тисячоліття тому.

Про це глава держави сказав, виступаючи на урочистих заходах з нагоди Дня української державності, передає Укрінформ.

"Нам зараз перемогти - це визначити національний шлях на покоління вперед, перемогти - це підтвердити ціннісні орієнтири, які були закладені ще тоді - за тисячоліття до нас з вами, це вибір єднання зі світом, це вибір бути учасником світової історії, щоб мати право на власну, національну історію", - зазначив Президент.

Відео: ОП

"Ми не віримо, що Росія не захоче повернутися з агресією навіть після того, як ми виженемо окупантів з усієї нашої землі. Але перемога України може і має бути такою, щоби будь-які спроби ворога повернутися не йшли далі хворої фантазії тих божевільних, що виношують подібні плани", - сказав український лідер.

Зеленський підкреслив, що наш захист у цій війні - за свободу і незалежність України - розставив національні пріоритети, і оборона - перший з них. Все інше - наскільки це важливо для оборони і для збереження України.

"Наше бажання перемогти визначило, якою бути Україні надалі - сильною, вільною, європейською, чистою від внутрішнього розбрату, державою, яка цінує свою внутрішню єдність. Наш вибір свободи для України, для нас, для наших дітей - цей вибір має таке ж цивілізаційне значення, як тисячолітній вибір хрещення, ціннісний вибір, державницький вибір, людський вибір", - сказав Зеленський.

Читайте також: Стефанчук - у День державності: Сьогодні триває боротьба за вільне майбутнє України

Він наголосив, що українська державність - велична, сповнена емоцій, сповнена історії, своя, рідна. Своя державність, за його словами, - це той священний кордон, який боронить націю від неволі, який дає майбутнє, який спалює ворожу техніку, об'єднує найкраще та відновлює і оберігає святині.

Президент нагадав, що лінія нашої державності триває від Аскольда і Володимира до наших хлопців, хлопців у бойових бригадах і підрозділах на Сході і Півдні, по всій землі нашій, які зараз б'ються заради України.

"І триватиме лінія нашої державності життям, силою та мріями дітей, усіх тих мільйонів, які працюють і воюють заради свободи, а потім їхніх дітей та онуків, а потім нових і нових поколінь українців, які будуть гідними наших героїв", - зазначив Зеленський.

Зеленський взяв участь у заходах до Дня української державності / Фото: ОП

Читайте також: Президент і вище керівництво держави взяли участь у заходах з нагоди Дня державності

Він наголосив, що Україну і українців не здолати, навіть попри втому, яку іноді видно в очах, але яка ніколи не заволодіє нашим народом. Вона стане лиш паливом, яке прискорить наш рух до національної мети - до перемоги, підкреслив Президент.

Він також нагадав, що Русь-Україна дала свого часу цивілізаційні барви нашій частині Європи, і серед них немає тієї, яку обрала для себе Росія. "Вона тут чужа і від неї тут не залишиться і сліду", - висловив Зеленський переконання.

А наша держава у цій битві, підкреслив він, стоїть непохитно як справжній центр історії, європейський центр православ'я, християнських цінностей, людських цінностей. А цінності, за його словами, завжди перемагають, а отже й Україна переможе.

Як повідомляв Укрінформ, Україна сьогодні, 28 липня, вдруге відзначає День української державності.

Запровадити нове державне свято, яке відзначається у день хрещення Київської Русі-України 28 липня, запропонував Президент Володимир Зеленський.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-