Президент і вище керівництво держави взяли участь у заходах з нагоди Дня державності

Президент і вище керівництво держави взяли участь у заходах з нагоди Дня державності

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і вище керівництво держави взяли участь у заходах з нагоди Дня української державності.

Відео урочистостей викладено у ютуб-каналі Офісу Президента, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми відзначаємо День державності, вже вдруге в умовах повномасштабної війни. І усі ми прагнемо, щоб уже наступного року ми відзначали цей день так само у своїй вільній столиці, так само з нашими героями, але уже з перемогою. З перемогою, яка стане початком заслуженого і справедливого миру для всієї нашої землі, для всіх наших людей», - сказав Президент.

За його словами, лише перемога над неволею дає справжню свободу, і сила перемоги визначає міцність і тривалість миру.

Читайте також: Стефанчук - у День державності: Сьогодні триває боротьба за вільне майбутнє України

«Більш ніж тисячолітня історія нашої державності говорить про те, що потрібно саме перемагати. Не зупинятися, а перемагати, не торгуватися, а перемагати», - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що український народ не вірить, що Росія не захоче повернутися з агресією навіть після того, як українські захисники виженуть окупантів зі своєї землі. Але перемога України, за його словами, може і має бути такою, щоб будь-які спроби ворога повернутися не йшли далі хворої фантазії тих божевільних, що виношують подібні плани.

Президент наголосив, що саме державність - це відповідь у потребі в безпеці та мирі для України.

«Державність, яку важко захищати, але важче повернути, якщо втратиш. Державність, яка ніколи не буває лиш даністю. Вона завжди і щодня є результатом служіння і роботи заради України. Державність, яку хтось може сприймати лише як заробіток чи гонитву за владою, або за якимось своїми амбіціями, а для інших, внутрішньо інших, сильних, чистих - державність стає найвищою жертвою життям, яке наші герої віддають заради усіх нас, заради свободи України», - сказав глава держави.

Зеленський взяв участь у заходах до Дня української державності / Фото: ОП

Фото: ОП

Читайте також: Президент: Коли наші люди роблять усе для перемоги, внутрішнє зрадництво викликає лють

Усі присутні на заходах на Михайлівській площі вшанували хвилиною мовчання українських героїв, які билися проти загарбників і віддали своє життя заради України.

У заходах з нагоди Дня Української державності взяли участь Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, члени уряду, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, військове керівництво держави, представники українських церков і конфесій та військовослужбовці.

Як повідомляв Укрінформ, Україна сьогодні, 28 липня, вдруге відзначає День української державності.

Запровадити нове державне свято, яке відзначатиметься у день хрещення Київської Русі-України 28 липня, запропонував Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-