Союзники посилюють підтримку України та підвищують пильність НАТО у регіоні Чорного моря - Столтенберг

Союзники посилюють підтримку України та підвищують пильність НАТО у регіоні Чорного моря - Столтенберг

Укрінформ
Союзники посилюють підтримку України та підвищують пильність НАТО у регіоні Чорного моря.

Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Укрінформ з посиланням на НАТО.

“Росія несе повну відповідальність за свої небезпечні та ескалаційні дії в Чорноморському регіоні. Росія має припинити використовувати голод як зброю та загрожувати найуразливішим людям світу продовольчою нестабільністю. Дії Росії також становлять суттєві ризики для стабільності Чорноморського регіону, який має стратегічне значення для НАТО. Союзники посилюють підтримку України та підвищують нашу пильність. Ми, як і раніше, готові захищати кожен дюйм території Альянсу від будь-якої агресії”, - сказав він.

Читайте також: Рада Україна-НАТО рішуче засудила вихід Росії з «зернової угоди»

Зазначається, що члени Альянсу привітали зусилля Туреччини щодо відновлення зернової угоди, а також зусилля інших членів Альянсу, зокрема, дії Болгарії, Румунії, а також Європейського Союзу та Організації Об’єднаних Націй, спрямовані на продовження експорту українського зерна суходолом та морем. Члени Альянсу також підтвердили, що продовжуватимуть надавати Україні військову, економічну та гуманітарну допомогу.

Також підтвердили, що продовжать посилене спостереження та розвідку в Чорноморському регіоні, зокрема за допомогою морських патрульних літаків і безпілотників.

Читайте також: РФ погрожує цивільним кораблям, тероризує міста та знищує культурну спадщину – заступник Столтенберга

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прохання Києва скликав 26 липня засідання новоствореної Ради Україна-НАТО для консультацій щодо останніх дій РФ та обговорення транспортування українського зерна через Чорне море.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-