Росія атаками на українські порти хоче спричинити голод і продовольчу кризу - Шмигаль

Росія атаками на українські порти хоче спричинити голод і продовольчу кризу - Шмигаль

Укрінформ
Росія, атакуючи українські порти, хоче спричинити голод і продовольчу кризу в світі, Україна робить усе можливе, аби цього не допустити.

Про це сказав на засіданні уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Укрінформ. 

"Цілий тиждень ворог здійснює масовані ракетні атаки. Насамперед ворог б'є по півдню: Одещина, Миколаївщина, атакують цивільні об'єкти, житлові будинки, інфраструктуру. Спочатку Росія зірвала "зернову ініціативу", а тепер знищує українські порти, звідки зерно їхало в десятки країн світу. Росія хоче спричинити голод і продовольчу кризу. Ми ж робимо все, аби цього не допустити", - зазначив прем'єр.

Відео: телеграм-канал Премʼєр-міністра України

Як повідомляв Укрінформ, Росія кілька днів поспіль атакує південні регіони України, під ударом російських ракет опинились Одеса та Миколаїв - порти, причали, житлові будинки і торговельні мережі.

Читайте також: Росія атакує порти, у яких знаходиться понад мільйон тонн продовольства – Україна в ОБСЄ

19 липня Росія здійснила цілеспрямовану повітряну атаку на зернові термінали в українських портах. Пошкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників.

У порту "Чорноморськ" знищено 60 тис. тонн зерна внаслідок російських обстрілів портової інфраструктури, задіяної у "зерновій ініціативі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-