МЗС України викликало посла Киргизстану через обхід санкцій проти Росії

МЗС України викликало посла Киргизстану через обхід санкцій проти Росії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України викликало посла Киргизстану в Україні Ідріса Кадиркулова з метою отримання пояснень щодо інформації про використання юрисдикції Киргизстану для обходу санкцій проти Росії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні зовнішньополітичного відомства України.

Як зазначається, йшлося, зокрема, про постачання продукції подвійного призначення та високотехнологічних компонентів і виробів, які можуть використовуватися для виготовлення зброї.

Читайте також: Торгівля з Росією: після заяв США про санкції Киргизстан вживатиме заходів

Увагу дипломата було привернуто до того, що Киргизька Республіка як член світового співтовариства має відповідально ставитися до дотримання міжнародної санкційної політики проти Росії.

Окремо було підкреслено, що реекспорт із території Киргизстану до РФ товарів, які можуть використовуватися для оснащення військової техніки, буде розцінюватися українською стороною як недружні дії, спрямовані на підтримку загарбницької війни Росії проти України.

Читайте також: США готують санкції проти Киргизстану за допомогу Росії – WP

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента США Джо Байдена готує нові економічні обмежувальні заходи проти Киргизстану, щоб змусити країну припинити торгівлю з Росією підсанкційними товарами. Голова уряду Киргизстану заявив, що його країна вживе заходів, аби санкційні товари не йшли в Росію, після цих повідомлень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-