Стефанішина зустрілася з керівниками місій та послами держав-членів НАТО

Стефанішина зустрілася з керівниками місій та послами держав-членів НАТО

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина обговорила з керівниками місій та послами держав-членів НАТО подальші кроки для практичної реалізації рішень Вільнюського саміту.

Зустріч відбулась у посольстві Литви в Києві, у ній взяла участь і голова представництва НАТО в Україні Карен Мактір передає Укрінформ із посиланням на Офіс віцепремʼєр-міністра.

Як зазначається, учасники обмінялися думками щодо підсумків та значення саміту НАТО для майбутнього євроатлантичної безпеки, а також погодилися щодо важливості максимального використання всіх доступних інструментів співпраці Україна-НАТО.

Стефанішина подякувала Литві за високий рівень організації саміту та потужну підтримку України. Вона підкреслила, що ця підтримка відчувалась в кожному куточку Вільнюса.

Читайте також: Резніков – про саміт НАТО у Вільнюсі: Це потужний крок уперед

«Сьогодні, через тиждень після Саміту, ми можемо побачити більш широку картину результатів. НАТО як безпековий Альянс зафіксував чітку позицію щодо всього, що стосується середовища безпеки навколо Європи, маємо однозначну відповідь Російській Федерації щодо її ядерних та військових погроз. Разом з тим, рішення щодо безпекових гарантій для України на шляху до НАТО, погоджені на рівні G7, є також дійсно сильним рішенням», – сказала урядовець.

Вона запевнила, що індивідуальний діалог з кожною країною щодо чітких безпекових рамок для України вже розпочато. Ряд європейських країн, окрім тих, хто входить до Групи семи, вже заявили про готовність долучитися до цього процесу.

Читайте також: Декларація G7 про підтримку України є безпрецедентною - латвійський дипломат

Віцепремʼєр-міністр також підкреслила, що досягнуті безпекові домовленості в жодному разі не замінюють членство України в НАТО, а члени Альянсу єдині в тому, що Україна є частиною європейської та євроатлантичної сім’ї, а майбутнє України – в НАТО.

Як повідомлялося, під час Вільнюського саміту 11 липня держави-члени НАТО узгодили пакет підтримки із трьох елементів, який має наблизити вступ України до Альянсу. Він передбачає скасування вимоги щодо виконання ПДЧ; довгострокову програму військової допомоги; запуск Ради Україна – НАТО.

Фото: Офіс віцепремʼєр-міністра

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-