Зеленський зустрівся з президентом Японського агентства міжнародного співробітництва

Зеленський зустрівся з президентом Японського агентства міжнародного співробітництва

Укрінформ
Володимир Зеленський обговорив з президентом Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) Акіхіко Танакою пріоритетні напрями діяльності цієї організації в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

Як зазначається, з початку повномасштабної російської агресії фінансова підтримка, отримана Україною від JICA, перевищила 1,1 млрд доларів США.

"Під час зустрічі Володимир Зеленський та Акіхіко Танака обговорили пріоритетні напрями діяльності агентства JICA в Україні. Зокрема, глава держави наголосив на залученні Японії до виробництва обладнання для розмінування, розбудови мережі реабілітаційних центрів для ветеранів та військових, а також виробництва енергетичного обладнання", - йдеться у повідомленні.

Зеленський також підкреслив важливість реалізації започаткованих інфраструктурних проєктів за участю JICA, а саме модернізації Бортницької станції аерації в Києві.

Окрему увагу сторони приділили перспективам залучення технологічного потенціалу Японії для повоєнної відбудови України за такими напрямами, як виробництво енергетичного обладнання, літієвих акумуляторів, водню й автомобілів.

Читайте також: Японське агентство співробітництва JICA планує відкрити офіс у Києві – Шмигаль

Глава держави подякував за готовність JICA активно долучитися до підготовки Конференції з питань відновлення України, яка відбудеться в Токіо на початку 2024 року.

Як повідомлялося, віцепрем’єр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков обговорив з Акіхіко Танакою допомогу Японії у реалізації першочергових проєктів відбудови.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-