ЄСПЛ повністю відхилив усі претензії Росії до України

ЄСПЛ повністю відхилив усі претензії Росії до України

Укрінформ
Європейський суд з прав людини у вівторок, 18 липня, оголосив рішення у справі "Росія проти України", у якому в повному обсязі відхилив усі претензії Росії до України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз ЄСПЛ.

"У своєму сьогоднішньому рішенні Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) одноголосно постановив: вилучити заяву з реєстру справ", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що скарга Росії за всіма ознаками була необґрунтованою.

Суд не знайшов підстав, пов’язаних з дотриманням прав людини, як визначено Конвенцією та її протоколами, які би вимагали у будь-якому разі продовжувати розгляд справи.

Повідомляється також, що суд надсилав низку запитів Росії, які були проігноровані. Зазначається, що Росія не брала участі у процесі, відколи припинила членство у Раді Європи.

Таким чином, суд дійшов висновку, що влада Росії більше не зацікавлена продовжувати розгляд заявки, яку вона подала у 2021 році.

Читайте також: Україна звернулася до ЄСПЛ через російський теракт на Каховській ГЕС

Рішення Європейського суду з прав людини у справі "Росія проти України" є письмовим.

Як повідомляв Укрінформ, у справі "Росія проти України" країна-агресор намагалася покласти на Україну відповідальність за трагедію МН17 через незакриття повітряного простору.

Також Росія заявляла про нібито існування в Україні "адміністративних практик" щодо вбивств, викрадень, примусового переселення, втручання у право голосу, обмеження на використання російської мови, нападів на російські посольства і консульства, а також перекриття води у Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-