ЄСПЛ наступного тижня оголосить рішення у справі Росія проти України

ЄСПЛ наступного тижня оголосить рішення у справі Росія проти України

Укрінформ
ЄСПЛ у вівторок, 18 липня, оголосить рішення у справі Росія проти України, де РФ висуває проти України звинувачення у трагедії МН17 через те, що Україна не закрила повітряний простір.

Як повідомляє Укрінформ, про це у своєму Фейсбуці написала уповноважена у справах ЄСПЛ Маргарита Сокоренко.

«Європейський суд з прав людини прям ввімкнув турборежим по справам, в яких фігурує Росія. Цього разу - по міждержавній справі проти нас, яку Росія подала в липні 2021 року (та яка тоді наробила більше інформаційного шуму). Чекаємо публікацію рішення 18.07.2023. Всі деталі, міркування та спогади про справу після публікації рішення. Буде цікаво», - написала вона.

Читайте також: Україна звернулася до ЄСПЛ через російський теракт на Каховській ГЕС

Як повідомляв Укрінформ, у справі Russia v. Ukraine (no. 36958/21) країна-агресор намагається приписати Україні відповідальність за трагедію МН17 через незакриття повітряного простору.

Читайте також: У Гаазі родичі загиблих рейсу MH17 влаштували акцію протесту навпроти російського посольства

Також Росія заявляє про нібито існування в Україні «адміністративних практик» щодо вбивств, викрадень, примусового переселення, втручання у право голосу, обмеження на використання російської мови, нападів на російські посольства і консульства, а також перекриття води в Крим.

Раніше Європейський суд з прав людини визнав прийнятною до розгляду міждержавну справу «Україна та Нідерланди проти Росії».

Читайте також: У Нідерландах судді оголосили догану за спробу вплинути на процес MH17

Таким чином, ЄСПЛ переходить до розгляду по суті справи, яка стосується масових та систематичних порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей; викрадення та спроб незаконного вивезення дітей-сиріт з Донецької та Луганської областей на територію РФ у 2014 році; збиття літака рейсу MH17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-