Зеленський про підтримку з боку Ізраїлю: Прем’єри різні, результат той самий

Зеленський про підтримку з боку Ізраїлю: Прем’єри різні, результат той самий

Укрінформ
Як нинішнього ізраїльського прем’єра Беньяміна Нетаньягу, так і двох його попередників, було запрошено відвідати Україну, але вони не прийняли запрошення, як і не отримала Україна позитивної реакції від Ізраїлю на запит щодо отримання систем ППО.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у Вільнюсі за результатами саміту НАТО, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я пана Нетаньягу запросив. По-друге, я запрошував в Україну і двох інших прем’єр-міністрів, які були до пана Нетаньягу. Поки що прем’єр-міністри різні, а результат однаковий", - прокоментував Зеленський питання про те, чи не збирається він запросити Нетаньягу здійснити візит в Україну.

Читайте також: Генсек ООН має долучитися до забезпечення подальшої роботи «зернового коридору» — Зеленський

За його словами, це саме стосується і запиту України до Ізраїлю щодо отримання систем протиповітряної оборони.

"Що стосується "Залізного купола" та інших систем ППО, які ми хотіли отримати від наших партнерів з Ізраїлю. Ми просили на початку війни – (але результат – ред.) приблизно так само, як з прем’єр-міністрами. Місяці пройшли, поки що результату немає", - сказав український президент.

Він висловив жаль з цього приводу, вказав на те, що Україна дуже зацікавлена, щоб між нашими державами зберігалися важливі історичні стосунки. "На жаль, поки що результату немає", - додав Зеленський.

Читайте також: Під час зустрічі у Вільнюсі Зеленський поінформував Байдена про ситуацію на фронті

Як повідомляв Укрінформ, раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що озброєння, яке використовують ЗСУ, потрапивши в руки росіянам, може бути передане Ірану, саме тому Тель-Авів не надає Україні свої оборонні системи, зокрема "Залізний купол".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-