Україна вже починає розробляти двосторонні документи з державами-гарантами - Зеленський

Україна вже починає розробляти двосторонні документи з державами-гарантами - Зеленський

Укрінформ
Україна після погодження "Групою семи" спільної декларації про підтримку вже починає розробляти двосторонні документи з країнами G7, а також тими, хто доєднується до декларації.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час пресконференції у Вільнюсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Між нами, тими, хто є в декларації, ми вже починаємо розробляти двосторонні документи. А також з тими державами, хто доєднується до цієї декларації. Хто захоче авжеж. Але ми бачимо, що буде серйозний союз", - сказав Зеленський.

Також Глава держави додав у Телеграмі, що українська делегація повертається з саміту НАТО у Вільнюсі зі значною безпековою перемогою для українців та України.

«Дуже потрібний вагомий успіх для України. Я вдячний усім лідерам, усім країнам НАТО за цілком практичну та безпрецедентну, враховуючи десятиліття наших відносин, підтримку для України», - зазначив він

Зеленський поінформував, що наразі Україна має гарантії безпеки на час руху в НАТО. Він наголосив, що це - «дуже важливий пакет гарантій».

«Ми погоджуємо з «Великою сімкою» основу архітектури гарантій, а далі будемо їх розшивати двосторонніми і багатосторонніми домовленостями з партнерами», - зауважив Президент України.

Водночас він пояснив, що гарантії безпеки передбачають заходи з допомоги Україні в захисті себе та запобігання новій агресії, заходи на випадок нової агресії, підтримку в притягненні Росії до відповідальності за агресію. 

«Українська делегація повертається додому зі значною безпековою перемогою для наших людей, для нашої держави. Це відкриває для нас абсолютно нові можливості безпеки», - резюмував Зеленський.

Як повідомлялося, лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларацію про підтримку України".

Читайте також: Офіс Президента опублікував декларацію G7 про підтримку України

У документі, зокрема, передбачено, що кожна з країн G7 працюватиме з Україною над конкретними двосторонніми безпековими зобов’язаннями для посилення ЗСУ, зміцнення економічної стабільності України; надаватиме технічну та фінансову підтримку, зокрема для того, щоб Україна продовжувала реформи.

До декларації в будь-який час можуть приєднатися інші країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-