В ОП обговорили з представником Єврокомісії реалізацію судової реформи

В ОП обговорили з представником Єврокомісії реалізацію судової реформи

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов обговорив із генеральним директором Директорату Єврокомісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення Гертом Яном Коопманом реалізацію судової реформи.

У заході також узяв участь глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Смирнов, зокрема, відзначив важливість виконання рекомендацій міжнародних партнерів у питанні судової реформи.

«У нас є успіх у реалізації судової реформи. Ми перезавантажили Вищу раду правосуддя, Вищу кваліфікаційну комісію суддів. Також розробили законопроєкт про Конституційний Суд, де фактично імплементували модель Етичної ради, яка дуже добре показала себе в роботі Вищої ради правосуддя, при доборі суддів Конституційного Суду. Схвальна оцінка Венеційської комісії – підтвердження цього», - сказав заступник очільника ОП.

За його словами, вже розроблено наступні кроки у судовій реформі, які заплановано втілювати найближчим часом. Смирнов запевнив, що ця реформа має фундаментальний характер і сприятиме підвищенню рівня довіри суспільства до судової системи.

Читайте також: Корнієнко розповів європейським партнерам, як Рада виконує рекомендації Єврокомісії

Учасники зустрічі також обговорили пропозиції щодо посилення незалежності антикорупційних інституцій в Україні. Заступник керівника ОП наголосив на важливості залучення міжнародних партнерів і найкращих світових практик для проведення широкої реформи державного експертного середовища.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-