Україна запропонувала Кувейту приєднатися до Формули миру

Україна запропонувала Кувейту приєднатися до Формули миру

Укрінформ
Україна запропонувала Кувейту приєднатися до запропонованої Президентом Володимиром Зеленським Формули миру.

Про це йшлося під час телефонної розмови спеціального представника України з питань Близького Сходу та Африки Максима Субха із новопризначеним заступником міністра закордонних справ Держави Кувейт шейхом Джаррахом Ас-Сабахом, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

«Максим Субх закликав Державу Кувейт підтримати та приєднатися до запропонованої Президентом України Формули миру, кінцевою метою якої є встановлення справедливого та всеосяжного миру на основі статуту ООН та норм міжнародного права», - повідомили у зовнішньополітичному відомстві.

Український дипломат поінформував співрозмовника про хід реалізації Чорноморської зернової ініціативи, акцентувавши на важливості її подальшого функціонування з метою гарантування продовольчої безпеки у найбільш вразливих країнах світу.

Окремо кувейтську сторону було запрошено приєднатися до міжнародної ініціативи «Grain from Ukraine».

Сторони відзначили інтенсивний темп розвитку українсько-кувейтського політичного діалогу.

З метою підтримання тісної координації між Києвом та Ель-Кувейтом з широкого кола питань Максим Субх запросив високих представників кувейтського керівництва відвідати Україну.

Читайте також: Україна і Ліберія обговорили взаємодію в межах ООН і Формулу миру

Як повідомляв Укрінформ, Україна та Ліберія 10 липня скоординували взаємодію у межах ООН і обговорили питання міжнародного просування Формули миру Президента Володимира Зеленського.

Президент України Володимир Зеленський у листопаді 2022 року під час саміту Групи двадцяти представив Формулу миру із 10 пунктів.

На саміті G7 у Хіросімі у травні Зеленський запропонував у липні зібрати міжнародний саміт, присвячений Формулі миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-