Членство України в НАТО є питанням тільки часу - Данілов

Членство України в НАТО є питанням тільки часу - Данілов

Єдині новини
Укрінформ
Членство України в Північноатлантичному Альянсі - це питання тільки часу.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив у ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Членство в НАТО - це норма нашої Конституції. Ми будемо робити все від нас залежне, щоб якомога швидше стати членами Альянсу. Це запорука нашої безпеки, нашого мирного життя, розвитку нашої країни… У тому, що ми будемо 33-тім членом НАТО, я більш ніж упевнений. Питання тільки часу”, - сказав Данілов.

Читайте також: У Польщі сподіваються на чіткий сигнал від НАТО щодо підтримки України

Він зауважив, що Президент України Володимир Зеленський, Міністерство закордонних справ, інші представники української влади активно працюють над наближенням євроатлантичної інтеграції Української держави. Секретар РНБО наголосив, що Україна не збирається звертати з цього курсу.

Водночас коментуючи майбутній саміт НАТО, Данілов підкреслив, що його результати можуть бути ухвалені й оприлюднені фактично “в останні хвилини”. Окрім того, він закликав не робити поспішних висновків щодо відсутності конкретної позиції Сполучених Штатів Америки з приводу політичного запрошення України до НАТО.

“Дочекаймось. Ще є час. Усе може відбуватися в останні хвилини. Я би не хотів перед самітом говорити, що все вирішено і буде саме так. У президента Байдена буде дуже велика промова. Треба буде з олівцем у руках усе це дуже уважно аналізувати для того, щоб робити висновки”, - резюмував секретар Ради національної безпеки і оборони України.

Читайте також: Українська армія робить неможливе, така стійкість потребує значно більше зброї - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, саміт НАТО 11-12 липня відбудеться у столиці Литви Вільнюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-