Туреччина не висувала умов Україні щодо повернення командирів «Азову» – посол

Туреччина не висувала умов Україні щодо повернення командирів «Азову» – посол

Укрінформ
Жодних умов офіційному Києву з приводу повернення командирів оборони Маріуполя Туреччина не висувала.

Про це в ефірі проєкту Радіо Свобода "Свобода Ранок" заявив посол України у Туреччині Василь Боднар, передає Укрінформ.

Водночас, за його словами, в Анкарі зацікавлені у цій операції, бо в такий спосіб Туреччина посилює свої позиції на міжнародній арені.

"Насправді будь-яких умов, про які мені було б відомо, щодо повернення наших військовослужбовців, не було висунуто", - зауважив Боднар.

За його словами, "навпаки, це якраз особливість цієї позиції турецької сторони як медіатора, яка надає так звані добрі послуги для того, щоб сам процес тривав. Її роль, звичайно, у цьому процесі також важлива. Оскільки піднімаються її рейтинги". 

"Давайте не рахувати, що це тільки добрий жест в сторону України. Але це також посилення позицій Туреччини в комунікації з російською стороною", – сказав Боднар.

Читайте також: Бригада «Азов»: Повернення командирів підвищить бойовий дух підрозділу

Він також поінформував, що переговори щодо звільнення командирів тривали кілька місяців, і до цього процесу був залучений "увесь дипломатичний авангард".

"Підготовча робота тривала впродовж декількох місяців. Президент вів переговори з президентом Ердоганом не тільки під час візиту, але й попередньо було декілька телефонних дзвінків, були контакти, звичайно, там, де тільки можна було знайти такі контакти", – повідомив Боднар.

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня з Туреччини повернулися захисники «Азовсталі», які перебували там з вересня 2022 року. Це Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-