Пєсков назвав повернення бійців «Азову» з Туреччини «порушенням домовленостей» – ЗМІ

Пєсков назвав повернення бійців «Азову» з Туреччини «порушенням домовленостей» – ЗМІ

Укрінформ
Речник російського президента Дмитро Пєсков відреагував на повернення захисників «Азовсталі» з Туреччини в Україну, заявивши, що це «порушення наявних домовленостей».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LIFE з посиланням на РИА «Новости».

«Повернення з Туреччини в Україну лідерів «азовців» є нічим іншим, як прямим порушенням умов наявних домовленостей», – заявив Пєсков.

Речник Кремля підкреслив, що, згідно з домовленістю, бійці «Азову» мали перебувати у Туреччині до кінця російсько-української війни, і звинуватив як Україну, так і Туреччину в порушенні згаданих домовленостей.

Він додав, що Москва не була поінформована про передачу військових Києву.

Читайте також: Україна повернула п’ятьох захисників «Азовсталі» за результатами переговорів із Туреччиною

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський повідомив, що повертається з Туреччини із захисниками "Азовсталі", які перебували там з вересня 2022 року.

За його словами, українські воїни Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега нарешті будуть із рідними.

У вересні 2022 року у межах обміну вдалося звільнити 215 українських захисників, серед яких – командири захисників "Азовсталі". Відтоді п’ятеро "азовців" перебували у Туреччині під особистими гарантіями захисту і безпеки Президента Туреччини Реджеп Тайїп Ердогана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-