Зеленський назвав дуже змістовними переговори з прем’єром Болгарії

Зеленський назвав дуже змістовними переговори з прем’єром Болгарії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із премʼєр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим безпекові питання, лікування та реабілітацію українців, Формулу миру та інтеграцію України до ЄС і НАТО.

Про це він розповів під час спільної з главою болгарського уряду пресконференції у Софії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми з паном Прем’єр-міністром провели дуже змістовні переговори. Увесь комплекс наших відносин, і, звичайно, передусім безпекових. Нещодавній російській теракт на Каховській ГЕС безпрецедентно ударив і забруднив наше спільне Чорне море, показав, наскільки крихкою є ситуація, поки у нашому регіоні триває агресія Росії», - сказав Зеленський.

Читайте також: Росія повинна без жодних умов вийти з території України – прем’єр Болгарії

Серед тем розмови він також назвав питання європейської та євроатлантичної інтеграції України, підготовку Глобального саміту миру.

«Я поінформував пана Прем’єр-міністра про нашу роботу заради реалізації Формули миру. Хочу відзначити готовність Болгарії - те, що я почув, - брати участь у цих зусиллях», - зауважив Президент, додавши, що важливо почати роботу в рамках реалізації Формули миру на рівні посла. Однак Болгарія поки не призначила свого посла в Україні.

Крім того, Зеленський наголосив, що з болгарськими партнерами порушує важливі питання відновлення практики лікування і реабілітації українців та українських воїнів, навчання Болгарією військово-медичного персоналу України.

Читайте також: Україна і Болгарія підписали Декларацію щодо української євроатлантичної інтеграції

Президент також подякував болгарському народові за прихисток українців, які змушені були втікати від розв’язаної Росією війни.

«Болгарія є захисницею свободи та противницею абсолютно геноцидної політики, яку Росія веде проти нашої держави, проти нашої незалежності, проти нашої свободи, проти наших людей», - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 6 липня перебуває з візитом у Болгарії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-