Росія повинна без жодних умов вийти з території України – прем’єр Болгарії

Росія повинна без жодних умов вийти з території України – прем’єр Болгарії

Укрінформ
Росія повинна без жодних умов вийти з території України у її міжнародно визнаних кордонах і понести відповідальність за злочини, які вона скоїла.

Про це заявив премʼєр-міністр Болгарії Николай Денков на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Софії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Болгарія послідовно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, бо ми впевнені, що незалежна і суверенна Україна є ключем до євроатлантичної безпеки в цьому регіоні. Росія повинна без жодних умов вийти з території України у її міжнародно визнаних кордонах, а також понести відповідальність за злочини, які вона скоїла», - сказав Денков.

Читайте також: Прем’єр Болгарії очікує нової зустрічі із Зеленським на саміті НАТО у Вільнюсі

Він запевнив, що Україна займає важливе місце у пріоритетах Болгарії у зв’язку з історичною, географічною, культурною та мовною близькістю між двома країнами. Окрім того, в Україні знаходиться найбільша болгарська спільнота за кордоном.

«З огляду на це наша країна не може дивитися на страждання тисяч людей за кілька тисяч кілометрів від нашого кордону… Болгарія хоче стійкого та тривалого миру і зробить усе необхідне, щоб наблизити всіх нас до цього», - зазначив глава болгарського уряду.

Читайте також: Україна і Болгарія підписали Декларацію щодо української євроатлантичної інтеграції

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня Президент України Володимир Зеленський прибув із візитом до столиці Болгарії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-