Прем’єр Болгарії очікує нової зустрічі із Зеленським на саміті НАТО у Вільнюсі

Прем’єр Болгарії очікує нової зустрічі із Зеленським на саміті НАТО у Вільнюсі

Укрінформ
Премʼєр-міністр Болгарії Николай Денков сподівається знову побачитися з Президентом України Володимиром Зеленським уже за кілька днів на саміті НАТО у Вільнюсі.

Про це Денков сказав на спільній з главою Української держави пресконференції у Софії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо знову побачитися з Президентом Зеленським буквально через декілька днів, на саміті НАТО у Вільнюсі. Тоді ж відбудеться перше засідання Ради Україна-НАТО, де будуть прийняті важливі рішення», - зазначив глава болгарського уряду.

Він нагадав, що сьогодні вони з Президентом Зеленським підписали Декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України, коли це буде можливо. У цьому контексті Денков зауважив, що Болгарія з власного досвіду знає трансформуючу силу таких організацій, як ЄС і НАТО.

«Процес розширення має відбуватися разом із процесом реформ у країні-кандидаті. Досвід (реформування – ред.), який ми маємо, не дуже легкий. Майбутнє України - у НАТО і Євроспільноті. Ми будемо продовжувати допомагати Україні для активного включення в ці організації», - запевнив Денков.

Читайте також: Зеленський оголосив про домовленості з Болгарією в оборонному секторі

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Республіки Болгарія Николай Денков підписали Декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов висловив думку, що результати саміту НАТО у Вільнюсі розчарують українців.

Раніше президент Литви Гітанас Науседа заявив, що на Вільнюському саміті НАТО вдасться домовитися про такі зобов'язання Альянсу перед Україною, які не розчарують її.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-