Реформи для вступу до НАТО: МЗС радить Заходу «реформувати ставлення до Росії»

Реформи для вступу до НАТО: МЗС радить Заходу «реформувати ставлення до Росії»

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ запевнили, що Україна продовжуватиме внутрішні реформи, і закликали Захід реформувати ставлення до Росії й не озиратися на Москву у питанні членства України в НАТО.

Про це йдеться у дописі у Фейсбуці речника МЗС Олега Ніколенка, передає Укрінформ.

Ніколенко зазначив, що українська сторона звернула увагу на заяву речниці Білого дому про необхідність проведення Україною реформ, аби відповідати стандартам НАТО, перші ніж приєднатися до Альянсу. Він також підкреслив, що США – провідний союзник України у протидії збройній агресії Росії, і Київ надзвичайно вдячний усім американцям, які підтримують Україну.

«Окрім України, зараз в світі немає жодної іншої країни, яка би проводила таку кількість реформ в умовах масштабної війни на своїй території. Докорінні внутрішні перетворення в Україні невідворотно продовжуватимуться. Водночас вважаємо, що одна реформа у світі залишається незавершеною. Це – ставлення Заходу до ролі Росії в архітектурі євроатлантичної безпеки», - заявив речник МЗС.

Читайте також: Британія і Польща виступили за спрощену процедуру вступу України до НАТО

За його словами, щойно партнери будуть розглядати питання членства України в НАТО без озирання на Москву, стане очевидним, що надання Києву запрошення до членства в Альянсі вже на цьому етапі відповідає безпековим інтересам союзників, стане важливим кроком задля відновлення миру в Україні і Європі загалом та унеможливлення повторення російської агресії в майбутньому.

Як повідомляв Укрінформ, речниця Білого дому Карін Жан-П’єр під час пресбрифінгу в середу заявила, що, як вважають у Білому домі, країни-члени НАТО приймуть рішення щодо членства України в Альянсі після того, як країна проведе реформи й відповідатиме всім вимогам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-