Зеленський прибув до Болгарії

Зеленський прибув до Болгарії

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський прибув до столиці Болгарії Софії.

Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Софія. Болгарія. Проведу ґрунтовні переговори з Премʼєр-міністром Николаєм Денковим, зустрінуся з Президентом Руменом Радевим, урядовцями, парламентарями, політиками, журналістами", – зазначив Зеленський.

Twitter/Mariya Gabriel
Twitter/Mariya Gabriel

За його словами, ключовими темами для обговорення будуть оборонна підтримка, євроатлантична інтеграція України, саміт НАТО, гарантії безпеки та реалізація Формули миру.

Раніше інформація про візит Президента України з’явилась у болгарських ЗМІ. Зазначалося, що Зеленський отримав запрошення від уряду Болгарії.

Як повідомляє BTA, очікується, що предметом переговорів під час візиту українського лідера стане запропонований продаж Україні обладнання, закупленого Болгарією для АЕС "Белене". За словами Прем'єр-міністра Денкова, у четвер буде підписано меморандум про співпрацю в сфері енергетики, де кілька пунктів будуть присвячені атомній енергетиці.

Болгарське інформагентство зазначає, у Софії посилені заходи безпеки, навколо урядових будівель та вздовж центральної магістралі на шляху від столичного аеропорту до центру перебуває велика кількість правоохоронців.

Читайте також: Болгарія підтримала членство України в НАТО після війни

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня чотири парламентські групи Народних зборів Болгарії подали спільний проєкт декларації на підтримку вступу України в Альянс після завершення війни.

Фото: Eduard Vinatoru 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-