Нідерланди виділяють Україні ще €118 мільйонів допомоги

Нідерланди виділяють Україні ще €118 мільйонів допомоги

Укрінформ
Нідерланди виділяють понад 118 мільйонів євро на новий пакет допомоги Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Нідерланди виділяють понад 118 мільйонів євро на новий пакет підтримки України. Це вже другий пакет підтримки цього року”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна цьогоріч уже отримала $23,6 мільярда макрофінансової допомоги

Зазначається, що 83 мільйони євро підуть на відбудову й охорону здоров'я України.

Також Нідерланди виділяють 10 мільйонів євро на екстрену допомогу після руйнування дамби на Херсонщині.

Ще 25 мільйонів євро підуть на субсидії для компаній, підприємств і громадських організацій, щоб сприяти реконструкції та відновленню, передусім у сферах сільського господарства, водопостачання й охорони здоров'я. З вересня компанії та громадські організації можуть подаватись на гранти.

Читайте також: Україна за півріччя отримала міжнародної допомоги у вигляді грантів майже на ₴270 мільярдів

Також міністр міжнародної торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів Лісьє Шрайнемахер оголосив нового представника Нідерландів в Україні. Родерік ван Шревен став спеціальним представником з питань бізнесу та реконструкції України. Він змінив Рона ван Дартела, який пішов менш ніж через місяць після вступу на посаду в квітні через суперечливі заяви в книзі. Ван Дартел сказав, серед іншого, що українці також є росіянами.

Родерік ван Шревен раніше працював в ООН і був спеціальним посланником з питань співпраці між Нідерландами, Ізраїлем і палестинськими територіями.

Як повідомляв Укрінформ, спецпредставник уряду Нідерландів з питань України Рон ван Дартел йде з посади, на якій пропрацював менш як місяць, через проросійські висловлювання.

Читайте також: Кожен пакет американської допомоги - це інвестиція у мир: в Україні вітають США із Днем незалежності

Менш ніж через місяць після призначення спецпредставник уряду Нідерландів подав у відставку. Рон ван Дартел зробив заяви про Україну та Росію, які не сприйняли багато людей.

Рон ван Дартел наприкінці березня був призначений спеціальним представником з питань України для налагодження зв'язків між бізнесом та різними інституціями щодо реконструкції та відновлення України.

Раніше Рон ван Дартел був послом у Росії, Сербії, Польщі, а також представляв Нідерланди в ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-