Зеленський привітав США з Днем незалежності: Для нас честь бути союзниками

Зеленський привітав США з Днем незалежності: Для нас честь бути союзниками

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський привітав Сполучені Штати Америки з Днем Незалежності та запевнив, що в коаліції вільних і сміливих США завжди можуть розраховувати на Україну-союзника.

Відеозвернення до американського народу з нагоди національного свята глава Української держави опублікував на своїх сторінках у соцмережах.

«Щасливого 4 липня, Америко! Лише сміливі здобувають незалежність, і лише найкращі з хоробрих здатні передавати свободу з покоління в покоління. Для нас велика честь – бути союзником такої мрії, відваги та свободи», - зазначив Зеленський.

Відео: ОПУ

Він підкреслив, що нині українська сміливість опановує американську зброю та убезпечує демократію, яку українці й американці цінують однаково.

Також, за його словами, українська волелюбність за підтримки США запалила нове могутнє полум’я свободи в нашій частині Європи, яке не згасне й гарантує, що тиранія ніколи знову не пройде Європою. А, отже, Європа не потребуватиме участі американських солдат у кровопролитних битвах заради свободи.

Читайте також: США для України є «стратегічним другом номер один» - Маркарова

Водночас Президент наголосив, що українська мрія жити вільно, коли її увінчає перемога в жорстокій і неспровокованій війні, розпочатій Росією, дасть свіжу енергію американському лідерству.

«Світ бачить зараз максимально чітко: хто з Україною – той за свободу. А після нашої перемоги світ переконається знову: хто цінує свободу – той завжди перемагає», - переконаний Зеленський.

Як повідомлялося, День Незалежності Сполучених Штатів Америки відзначається щорічно 4 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-