Клопотання про обрання запобіжного заходу Алєксєєву вже готове - заступник генпрокурора

Клопотання про обрання запобіжного заходу Алєксєєву вже готове - заступник генпрокурора

Укрінформ
Щодо народного депутата, голови підкомітету у Комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, якому оголосили про підозру у шахрайстві, вже є клопотання про обрання запобіжного заходу.

Про це заявив заступник Генерального прокурора Антон Войтенко у коментарі ЗМІ, передає Укрінформ.

«Вручено клопотання про обрання запобіжного заходу», - сказав Войтенко.

За його словами, кримінальне провадження щодо політика було відкрите на початку квітня на підставі заяви потерпілого і матеріалів Служби безпеки України. 17 червня фігурант отримав перший транш у розмірі 20 тисяч доларів, а на отриманні другого траншу - 30 тисяч доларів - його затримали.

«Зазначений народний депутат обіцяв вчитинити дії щодо потерпілого, які входять до його компетенції. Обіцяв вирішити питання про надання статусу біженця на території нашої держави. На даний час йому повідомили про підозру за частиною 4 статті 190 - це шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах», - сказав Войтенко.

Читайте також: Голову Тернопільської облради Головка звільнили з-під варти

Як повідомлялося, раніше Офіс Генпрокурора оголосив про те, що народному депутатові України, голові підкомітету у Комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності оголосили підозру у шахрайстві (ч.4 ст. 190 Кримінального кодексу України). За місцем його проживання відбувалися невідкладні слідчі дії.

За даними слідства, народний депутат шляхом обману заволодів коштами громадянина Німеччини у розмірі 50 тисяч доларів.

Згідно з інформацією СБУ, народний депутат за 50 тисяч доларів обіцяв іноземцю сприяння в уникненні екстрадиції. Для цього парламентарій "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.

У партії "Європейська солідарність" заявили, що обшуки у народного депутата Сергія Алєксєєва є "продовженням провокацій і тиску" на її представників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-