Штати в ООН: Західна зброя для України запобігає конфлікту, а не поглиблює його

Штати в ООН: Західна зброя для України запобігає конфлікту, а не поглиблює його

Укрінформ
США відповіли Росії на її риторику про те, що військова підтримка України з боку Заходу начебто «поглиблює» конфлікт, та наголосили, що західна зброя лише запобігає поширенню російської агресії й дозволяє краще захистити мирних українців.

З такою заявою виступив у четвер на засіданні Радбезу ООН заступник постійного представника США посол Роберт Вуд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати та понад 50 держав-членів відгукнулися на заклик України підтримати її захист від російської агресії. І ми будемо продовжувати це робити стільки, скільки знадобиться»,- наголосив представник Сполучених Штатів.

Читайте також: Керівництво ООН на Радбезі вкотре вказало Росії, що вона отримує зброю з-за кордону

Він підкреслив, що ця зброя не продовжує конфлікт, відповідальність за який несе тільки Кремль.

«Ця зброя запобігає подальшій жорстокості проти громадян України»,- зауважив американський дипломат.

Він акцентував, що невпинні атаки РФ на Україну та її мирне населення, а також «надто знайомий» потік брехливих звинувачень з боку РФ, «є лише черговою демонстрацією, що президент Путін не зацікавлений у змістовній дипломатії».

Читайте також: США готують новий пакет військової допомоги Україні на $500 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, у четвер російська делегація ініціювала засідання Ради Безпеки ООН для обговорення питань щодо постачання західної зброї Україні. Це не перша спроба Кремля «засудити» на рівні ООН західні поставки зброї Україні. Натомість інші члени Радбезу неодноразово вказували Росії, що сама вона отримує зброю з Ірану та Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-