Україна завжди допомагатиме країнам-сусідам захищатися – Президент

Україна завжди допомагатиме країнам-сусідам захищатися – Президент

Укрінформ
Україна завжди допомагатиме країнам-сусідам захищатися, як вони зараз допомагають українському народові боротися з Російською Федерацією.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Політика сусідства. Міцне сусідство завжди є результатом дуже різних, дуже глибоких речей. Фактично успішним сусідством ми можемо підсумувати будь-які інші наші успіхи в своїй країні, в своєму регіоні та в глобальних відносинах", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що економіка та культура, оборона і безпека, транспорт і зв’язок, освіта і ставлення до історії, взаємодія між державами і людьми визначають якість сусідства та наявність розуміння між сусідами.

Читайте також: Зеленський пропонує ідею доктрини для України

"Польща, Румунія, Молдова, Словаччина, Угорщина. Наші сусіди по Чорноморському регіону – Болгарія, Туреччина, Грузія. Відносини з кожним із них потребують окремої і детальної презентації досягнутого і можливостей, наявних викликів та перспектив. Але що їх усіх для нас об’єднує? Вони так само, як і ми, прагнуть жити у мирі, на своїй землі. Як вони зараз допомагають нам захищати свободу, так і Україна завжди допомагатиме їм захищати їхнє життя", — додав глава Української держави.

Президент наголосив, що мир завжди пануватиме "в нашому регіоні, у нашій Європі". "Мир, який буде сумою безпеки і свободи, які нам належить встановити для нової України! України – переможниці. Переможниці. Це факт", – резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня Президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-