Країни НАТО мають перестати озиратися на Кремль при ухваленні важливих рішень – Зеленський

Країни НАТО мають перестати озиратися на Кремль при ухваленні важливих рішень – Зеленський

Укрінформ
Партнери по НАТО мають перестати озиратися на Кремль при ухваленні своїх важливих рішень.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час виступу у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції, передає кореспондент Укрінформу.

«Ніхто вже не сумнівається, що Україна здатна захистити себе і своїх союзників. Сила нашої безпеки – це, в тому числі, і сила безпеки наших сусідів. Кожен у світі бачив, що війна Росії в Україні є неспровокованою та злочинною. Загарбницькою та геноцидною. Вступ України в НАТО буде потужним сигналом світу, що це Альянс, який захищає та захистить. І це Альянс, який має досвід переможців та моральну перевагу переможців», - сказав Президент.

Він зазначив, що увесь східний фланг НАТО хоче, щоб США, Німеччина, Франція чи Британія розміщували своїх солдатів у східних країнах Європи поблизу кордонів РФ. За його словами, після перемоги України союзники хотітимуть, щоб українські бойові бригади розміщувались на землях наших сусідів.

Читайте також: Зеленський назвав створення потужного ВПК одним із пріоритетів державної політики

«НАТО гарантуватиме безпеку для України, а наші сили оборони та безпеки гарантуватимуть безпеку та захист для інших членів НАТО. Щоб це стало реальністю, потрібно тільки одне - щоб усі наші партнери по Альянсу перестали озиратись на Кремль при ухваленні своїх важливих рішень. Вже навіть внутрішні сили самої Росії перестали озиратись на кволого господаря Кремля. Божевілля Путіна призвело до того, що він сам загнав себе в глухий бункер. Через свою слабкість, і тому абсурдно озиратися на такого неспроможного керівника також неспроможної держави», - сказав Зеленський.

Він наголосив, що перемога України звільнить світ від небезпечної Росії.

Читайте також: Президент Литви: Прибув до Києва з меседжем, що місце України - в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у листопаді 2022 року під час виступу перед учасниками саміту «Групи двадцяти» представив українську Формулу миру з 10 пунктів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-