Посольство України розкритикувало політику уряду Ізраїлю щодо РФ і закликало підтримати Київ

Посольство України розкритикувало політику уряду Ізраїлю щодо РФ і закликало підтримати Київ

Укрінформ
Посольство України в Державі Ізраїль закликало ізраїльський уряд змінити свою позицію щодо РФ та підтримати Україну оборонними засобами у боротьбі з агресором.

Про це йдеться у дописі посольства у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Посольство України в Державі Ізраїль із жалем наголошує, що чинний уряд Ізраїлю обрав шлях тісної співпраці з Російською Федерацією. Про це свідчить низка досить суперечливих подій, які відбулися в першій половині 2023 року і які збіглися із майже повною відсутністю ізраїльської гуманітарної допомоги Україні», - йдеться у повідомленні.

Серед цих подій посольство відзначає «безрезультатний візит глави МЗС Ізраїлю до України в лютому цього року та низку інтерв'ю прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу ізраїльським ЗМІ, зокрема останнє - з The Jerusalem Post від 22 червня».

«Перш за все, усі відповідні заяви прем’єр-міністра Ізраїлю завжди були спрямовані на виправдання бездіяльності Ізраїлю в наданні оборонної допомоги нашій країні протягом останніх 1,5 року. Спочатку аргументи були зосереджені довкола відносин Ізраїлю з Росією в Сирії та крихкого становища єврейського населення в Російській Федерації. Однак в останньому інтерв'ю з'явилися вигадані та спекулятивні припущення, які припускають передачу західного озброєння з поля бою в Україні сирійському та іранському режимам», - йдеться у дописі.

Читайте також: Єрусалим попросив Москву «не читати лекцій» щодо України

Також посольство нагадує, що ізраїльський уряд нещодавно успішно провів два раунди політичних переговорів на високому рівні з МЗС Росії. Крім того, була досягнута домовленість про створення ще однієї російської дипломатичної місії в Єрусалимі, для якої навіть була безкоштовно виділена земля, що було представлено Міністерством закордонних справ як «велике досягнення».

Крім цього, посольство відзначає нехтування моральними межами багатьма ізраїльськими чиновниками, які взяли участь у дипломатичному прийомі влаштованому російським посольством в Єрусалимі тиждень тому. Зокрема МЗС Ізраїлю ігнорує регулярні антисемітські заяви Путіна.

«У той час, як демократичні країни накладають санкції на Росію як на країну-терориста, яка щодня скоює військові злочини, Ізраїль не запровадив жодних санкцій, більше того, за останні два роки він збільшив двосторонню торгівлю з кривавим московським режимом», - йдеться у повідомленні.

Також у посольстві додали, що поки український народ, у тому числі його значна єврейська громада, стікає кров’ю через атаки російських ракет та іранських безпілотників, ізраїльське керівництво, прикриваючись словесною демагогією щодо свого нейтралітету, активно налагоджує відносини з РФ.

Читайте також: Зеленський назвав Путіна другим королем антисемітизму після Гітлера

Посольство наголошує, що «нейтралітет» ізраїльського уряду розцінюється як явна проросійська позиція.

«На жаль, ізраїльський уряд мало зважає на думку власного народу та ігнорує заклики світової єврейської діаспори, яка однозначно підтримує Україну в її боротьбі з російським державним тероризмом. Ми закликаємо ізраїльський уряд змінити свою позицію і підтримати Україну оборонними засобами, підтримати її у боротьбі з російським державним тероризмом», - резюмувало посольство України у своїй заяві.

Читайте також: У Єрусалимі відкрили алею на честь українців, які рятували євреїв від нацистів - Зеленська

Як повідомляв Укрінформ, голова уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньягу в інтерв’ю The Jerusalem Post заявив, що його країна перебуває в особливій ситуації, яка відрізняється від Польщі, Німеччини, Франції чи будь-якої із західних країн, які допомагають Україні. За словами Нетаньягу, Ізраїль також стурбований тим, що будь-які системи, надані Україні, будуть використані проти них, оскільки можуть потрапити до Ірану. На його думку, збалансований спосіб, в який діє Ізраїль, є правильним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-