Країни Балтії закликали ООН прискорити фінансування гуманітарних потреб в Україні

Країни Балтії закликали ООН прискорити фінансування гуманітарних потреб в Україні

Укрінформ
Існує реальна необхідність для країн ООН прискорити виділення коштів для реагування на гуманітарні потреби в Україні, особливо після підриву Каховської ГЕС, оскільки до сьогодні профінансовано лише 26% від раніше визначеної суми.

З такою заявою виступив від імені трьох країн Балтії постійний представник Литви при ООН Ритіс Паулаускас, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Витрати на подолання наслідків агресії РФ проти України як суверенної держави постійно зростають у той час, як станом на зараз профінансовано лише 26% із загальних $3,9 мільярда, необхідних для гуманітарного реагування в Україні», - наголосив представник Литви.

У цьому зв’язку він закликав міжнародну спільноту від імені трьох країн Балтії забезпечити необхідне фінансування.

Він також зазначив, що Естонія, Латвія й Литва є одними з найбільших донорів допомоги Україні у відсотках від ВВП. Ці три країни надали Україні 1,5 млн євро негайної допомоги для ліквідації наслідків руйнування Каховської дамби.

Читайте також: Євросоюз закликав ООН забезпечити повну відповідальність за воєнні злочини Росії в Україні

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в Нью-Йорку відбулося засідання Ради Безпеки ООН з метою обговорення ситуації в Україні, зокрема наслідків підриву Росією Каховської греблі та загрози теракту на Запорізькій АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-