Фельдгузен розповіла, чим займеться після завершення каденції в Україні

Фельдгузен розповіла, чим займеться після завершення каденції в Україні

Відео
Укрінформ
Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен після закінчення своєї каденції займатиметься в Міністерстві закордонних справ ФРН проєктами зі стабілізації в інших країнах, зокрема в Україні.

Про це вона сказала під час відеовключення у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Мені здається, що це добра наступна посада. У нас у Міністерстві закордонних справ у Берліні, куди я поїду після Києва, є такий відділ, який займається конкретними проєктами, щоб втілювати в життя зовнішню політику… Це називається Інструменти зовнішньої політики», - сказала дипломат.

За її словами, вона користуватиметься коштами для допомоги іншим країнам, включно з Україною, для стабілізації в надзвичайних ситуаціях. Дипломат зазначила, що в межах стабілізації Німеччина передавала Україні їжу, одяг та допомога з розмінуванням, співпрацювала в економічній сфері.

Читайте також: Посол Німеччини зустрілася з главою УГКЦ Святославом

«Стабілізація – це все ті речі, які ми робили тут під час масованих атак. Це генератори, це спеціальні драбини для пожежників, щоб рятувати людей у багатоповерхівках», - додала Фельдгузен.

Вона наголосила, що "велику частину грошей" у 2022 році витрачено для допомоги Україні.

«Із моєю передісторією, напевно, я буду дуже чітко дивитися, як ми можемо далі фінансувати ці проєкти зі стабілізації», - підсумувала посол.

Читайте також: Посли Німеччини та ЄС відкрили у Чернівцях модульне містечко для переселенців

Як повідомляє Укрінформ, Анка Фельдгузен у липні планує повернутися в Німеччину у зв'язку із завершенням її каденції на посаді посла ФРН в Україні, яку вона обіймає з 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-