В ОП закликають надати Україні запрошення в НАТО попри стан війни з Росією

В ОП закликають надати Україні запрошення в НАТО попри стан війни з Росією

Укрінформ
Північноатлантичний альянс не має зважати на воєнний стан, що діє в Україні через російську агресію, а надати їй запрошення щодо членства в НАТО якомога скоріше.

Про це заявив у середу під час онлайн-включення, організованого «Атлантичною радою», керівник ОП Андрій Єрмак, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Воєнний стан не може бути перешкодою для запрошення України до Альянсу», - зауважив представник української влади.

Він наголосив, що відкладати питання членства України в НАТО недоречно, бо в іншому разі Росія робитиме все, аби продовжити стан війни. А для Заходу це означатиме необхідність виділення ще більшої кількості озброєнь та ресурсів для того, аби протистояти агресору.

Крім того, керівник ОП нагадав, що наступного року в Росії мають відбутися президентські вибори. Тож подальша затримка процесу євроатлантичної інтеграції України лише посилить підтримку путінського режиму в РФ.

Читайте також: НАТО ретельно вивчає усі потреби України, аби вчасно їх забезпечувати – помічник генсека

Як повідомляв Укрінформ, наступного місяця у Вільнюсі має відбутися саміт НАТО на рівні глав держав-членів Альянсу. Україна ставить перед союзниками по НАТО питання щодо гарантій безпеки, а також чіткої перспективи руху до її повноправного членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-