НАТО ретельно вивчає усі потреби України, аби вчасно їх забезпечувати – помічник генсека

НАТО ретельно вивчає усі потреби України, аби вчасно їх забезпечувати – помічник генсека

Фото
Укрінформ
Північноатлантичний альянс твердо засуджує збройну агресію РФ проти України і ретельно вивчає усі потреби України, щоб вчасно їх забезпечувати.

Про це заявив помічник генерального секретаря НАТО Томас Гоффус під час зустрічі з міністром внутрішніх справ України Ігорем Клименком, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МВС.

«Помічник генерального секретаря НАТО з питань операцій Томас Гоффус заявив, що Альянс твердо засуджує збройну агресію росії проти України. Він зазначив, що НАТО ретельно вивчає усі потреби України, аби вчасно їх забезпечувати», - уточнюється у повідомленні.

За словами Гоффуса, довгострокова мета НАТО полягає у допомозі Україні та модернізації її сектору безпеки і оборони шляхом інтеграції найкращих євроатлантичних практик.

«Ми вже співпрацюємо з вами у питанні стабілізації поліцейської діяльності, а також у сфері громадської безпеки. Тож ця зустріч допоможе ще краще обговорити нагальні потреби України», - сказав він.

Керівник команди Дорожньої карти Ендрю Каллен поінформував, що для НАТО дуже важливе співробітництво з Україною, оскільки це частина усього сектору оборони і безпеки.

«Ми вже надали свої пропозиції щодо того, як саме разом з вами можемо впроваджувати цю Дорожнью карту про взаємосумісність (України з Альянсом – ред.). І ця пропозиція була спрямована на засадах багатьох ваших попередніх партнерств. Ми сподіваємося швидко цього досягти», – заявив Каллен.

Глава МВС України наголосив, що Україна готова до невідкладної роботи з НАТО. Клименко заявив, що співпраця України з Альянсом значно поглибилася після початку повномасштабної війни, бо українці відстоюють не лише власну безпеку та незалежність - йдеться про глобальний мир.

«Ми готові брати участь у тих проєктах, які проводить НАТО, для того, аби один одного краще розуміти. Наразі ми всі робимо одну справу і у нас є одна мета – це перемогти ворога», – зазначив міністр.

Він уточнив, що нині важливо говорити про реалізацію Дорожньої карти взаємосумісності України з Альянсом, бо "ми маємо думати про майбутні ризики та як їм протистояти".

За словами Клименка, наразі є розуміння того, що після завершення війни Україна посилено контролюватиме кордон з Росією та Білоруссю.

«І цей захист буде достатньо специфічний. Йдеться у тому числі про систему радіоелектронної боротьби з дронами противника», – сказав Клименко.

Читайте також: Павлюк зустрівся з помічником Столтенберга – говорили про переозброєння Сил оборони

Наприкінці зустрічі сторони домовилися про подальшу плідну співпрацю і консолідацію зусиль у питанні впровадження Дорожньої карти та забезпеченні оборонних потреб України.

Міністр внутрішніх справ подякував представникам НАТО за суттєву підтримку на фоні повномасштабного вторгнення РФ.

Як повідомлялося, 16 червня міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що робота Ради Україна-НАТО засвідчує, що Україна де-факто вже стає членом Північноатлантичного альянсу.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-