Сидів за одним столом: Директор НАБУ розповів про відносини з Єрмаком

Сидів за одним столом: Директор НАБУ розповів про відносини з Єрмаком

Ексклюзив
Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос запевняє, що на нього немає жодного впливу з боку посадових осіб.

Про це він зазначив в інтерв’ю Укрінформу, відповідаючи на запитання, які у нього стосунки з головою Офісу Президента Андрієм Єрмаком.

“Немає жодного впливу на мене і Національне антикорупційне бюро з боку Президента та окремих посадових осіб. Все інше - це конспірологія, яка базується на дописах людей, яких я поважаю, але... Ну, про що ми тут говоримо?” - сказав він.

"Мене про це питали на конкурсі. Я з ним (А.Єрмаком - ред.), дійсно, бачився на засіданнях Національної ради реформ. На момент обрання очільником ДІАМ у мене не було особистого спілкування з Єрмаком. Я сидів за одним столом разом з іншими експертами і членами уряду, коли презентував концепцію містобудування.

Після мого призначення директором НАБУ я був разом з ним на засіданні робочої групи з питань ОЕСР, іншого спілкування немає.

Але питання незалежності - це питання вибору. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, у нас, як у нації, був вибір - здатися або боротися. Ми обрали незалежність", - додав він.

Кривонос також запевнив, що має "достатньо амбіцій та інструментів, щоб дати бій будь-якому тиску і спробам вплинути на незалежність НАБУ".

Читайте також: Кривонос сказав, які злочини будуть у пріоритеті НАБУ

При цьому він зазначив, що спроби фінансово-промислових груп, влади, політичних партій і окремих діячів вплинути на результати досудового розслідування не припинялися ніколи.

“Нікому не хочеться сідати в тюрму, нікому не хочеться бути під слідством. Всім хочеться ефективно впливати на таку структуру, як Національне антикорупційне бюро. За вісім років це нікому не вдалося, я гарантую, що за інші сім років це 100% не вдасться”, - говорить він.

Як повідомляв Укрінформ, уряд призначив Семена Кривоноса директором НАБУ 6 березня поточного року. У фіналі відбору він єдиний з трійки кандидатів не мав досвіду роботи у правоохоронних органах.

До цього Кривонос очолював Державну інспекцію архітектури та містобудування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-