США надали Україні близько $2,1 мільярда гуманітарної допомоги з лютого минулого року – Блінкен

США надали Україні близько $2,1 мільярда гуманітарної допомоги з лютого минулого року – Блінкен

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення США надали Україні близько 2,1 мільярда доларів гуманітарної допомоги.

Про це державний секретар США Ентоні Блінкен сказав у Лондоні під час свого виступу на міжнародній конференції щодо відбудови України, передає кореспондент Укрінформу.

“Приблизно 2,1 мільярда доларів - це була сума гуманітарної допомоги, яку ми надали Україні у відповідь на російську військову агресію, включаючи допомогу для порятунку життя в регіонах, що постраждали від Каховської дамби. За кілька годин після прориву ми мобілізували екстрені поставки продуктів харчування, безпечної питної води, палива та медичної допомоги. І вже кілька тижнів ми продовжуємо співпрацювати з Україною, допомагаючи тисячам людей, які були змушені покинути свої домівки, і сотням тисяч, чия вода була забруднена. І все це лише безпосередні наслідки катастрофи, яка, ймовірно, матиме екологічні наслідки на довгі місяці і роки”, - сказав він.

Він також зазначив, що ООН закликає Росію надати доступ до районів, які постраждали від підриву дамби Каховської ГЕС.

“Тим часом Організація Об'єднаних Націй публічно закликала Москву розблокувати доставку допомоги від ООН цивільному населенню в регіонах, які постраждали від підриву ГЕС, що Росія незаконно окупувала. Росія продовжує відмовляти в доступі, який є вимогою відносно до міжнародного права”, - сказав він.

Читайте також: Штати націлені на підтримку, розвиток та відбудову України – Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, у Лондоні 21-22 червня відбувається міжнародна конференція щодо відбудови України (Ukraine Recovery Conference). Захід є продовженням щорічних конференцій щодо реформ в Україні, які відбувалися з 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-