Прогрес України на шляху до ЄС: Зеленський очікує на проміжну оцінку цього тижня

Прогрес України на шляху до ЄС: Зеленський очікує на проміжну оцінку цього тижня

Укрінформ
Володимир Зеленський очікує оприлюднення цього тижня проміжної усної оцінки прогресу України у виконанні рекомендацій Європейської комісії щодо євроінтеграції.

Про це Президент України повідомив у Твіттері за результатами розмови із главою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, передає Укрінформ.

«Напередодні Конференції з питань відновлення України в Лондоні 21–22 червня обговорили з Президентом Урсулою фон дер Ляєн подальшу фінансову підтримку України та перспективи схвалення 11-го пакета санкцій ЄС проти Росії», — зазначив Зеленський.

Окрім того, Президент висловив очікування щодо оприлюднення цього тижня проміжної усної оцінки прогресу України у виконанні рекомендацій Європейської комісії.

Читайте також: Проміжна оцінка виконання семи рекомендацій Єврокомісії може бути впродовж двох тижнів – Жовква

Як повідомляв Укрінформ, Конференція з відновлення України, що відбудеться у Лондоні 21 червня, розгляне продовження фінансової допомоги для України після 2023 року.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 28 лютого 2022 року підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. 23 червня глави держав та урядів Європейського Союзу ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

28 лютого 2023 року Зеленський заявив, що цього року час ухвалити рішення щодо початку переговорів про членство України в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-