Стефанчук сподівається, що парламент Франції підтримає членство України в НАТО

Стефанчук сподівається, що парламент Франції підтримає членство України в НАТО

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук сподівається, що Національні збори Франції висловлять підтримку у питанні членства України в НАТО.

Про це він повідомив у Фейсбуці за результатами зустрічі з головою Комітету з європейських справ Національних зборів Франції П'єр-Александром Англадом, передає Укрінформ.

"На сьогодні ми отримали політичні сигнали на підтримку членства України в НАТО від ряду парламентів. Сподіваюся, що відповідну резолюцію або заяву буде схвалено і Національними зборами Франції", - зауважив Стефанчук.

Він наголосив, що на саміті НАТО у Вільнюсі Україна прагне отримати "чіткий меседж про модальності та часові рамки подальшого руху України до членства у НАТО".

Читайте також: Україна стане членом НАТО, але запрошення у Вільнюсі не буде – Столтенберг

Під час зустрічі з головою Комітету з європейських справ Національних зборів Франції Стефанчук наголосив, що Україна вже відповідає стандартам НАТО, застосовуючи військову доктрину, принципи та тактику Альянсу у відсічі збройної агресії Російської Федерації.

За його словами, під час зустрічі обговорювалась оборонна підтримка України.

«Це передусім боєприпаси та ракети великої дальності. Це потрібно для успішної деокупації української території», - зазначив Голова ВР.

Читайте також: Мельник про очікування від саміту НАТО: Думаю, буде якийсь варіант, про який ми ще не знаємо

Він підкреслив, що ще однією критичною потребою української армії є літаки-винищувачі. У цьому контексті він подякував Франції за підтримку «авіаційної коаліції» та зазначив, що для України надзвичайно важливим є навчання пілотів.

«Я вдячний Франції за всю підтримку, яку Україна відчуває щодня», - підсумував Голова ВР.

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО. Україна ставить перед союзниками по НАТО питання надання гарантій безпеки та чіткої перспективи руху до повноправного членства в Альянсі.

Фото: Ruslan Stefanchuk, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-