Британія зберігатиме санкції проти Росії до виплати Москвою компенсацій Україні - МЗС

Британія зберігатиме санкції проти Росії до виплати Москвою компенсацій Україні - МЗС

Укрінформ
Велика Британія в понеділок ухвалила законодавство, яке дозволить їй зберігати санкції проти Росії, доки Москва не виплатить компенсацію Україні.

Про це повідомили у британському МЗС, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Оскільки Україна продовжує захищатися від вторгнення Росії, жахливі наслідки війни Путіна очевидні. Потреби України у відбудові є – і будуть – величезними», – заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

«Завдяки нашим новим заходам сьогодні ми зміцнюємо санкційний підхід Великої Британії, підтверджуючи, що Велика Британія готова використовувати санкції для того, щоб Росія заплатила за відновлення країни, на яку вона так необачно напала», - йдеться у його заяві.

Зазначається, що від початку вторгнення в Україну минулого року Британія заморозила понад $23 мільярди активів і запровадила санкції проти понад 1 550 росіян, у тому числі Романа Абрамовича, колишнього власника футбольного клубу «Челсі».

Читайте також: Колишній гендиректор Google купив конфісковану яхту російського мільярдера

Британський уряд також заявив, що підсанкційні росіяни, які заявляють, що підтримують Україну, тепер матимуть новий спосіб пожертвувати свої заморожені кошти на відновлення України.

«Це буде добровільний процес, за допомогою якого особи, які потрапили під санкції, зможуть подати заявку на розблокування коштів спеціально для підтримки відновлення та реконструкції України», — йдеться в заяві британського уряду.

«Не буде жодного примусу осіб, щоб заохотити їх переказувати кошти, а також будь-яких пропозицій послаблення санкцій в обмін на пожертву», - додали в уряді.

Читайте також: Україна хоче запровадити санкції проти російського виробника авіаційної техніки

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив у понеділок, 19 червня, із Прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком питання розширення спроможностей України на полі бою, підготовку до саміту НАТО у Вільнюсі, реалізацію української Формули миру та посилення санкційного тиску на Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-