Міністри оборони країн НАТО сьогодні визначають головні теми Вільнюського саміту

Міністри оборони країн НАТО сьогодні визначають головні теми Вільнюського саміту

Укрінформ
Міністри оборони країн НАТО сьогодні визначають, які теми обговорюватимуться лідерами країн Альянсу під час Вільнюського саміту.

Про це перед початком другого дня роботи міністерської зустрічі сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми підготуємо основу (для обговорення) до саміту НАТО у Вільнюсі, де лідери ухвалюватимуть рішення щодо подальшого зміцнення нашої системи стримування й оборони. Ми переглянемо оновлені плани оборони Європи, здійснимо кроки, щоб наша промислова база відповідала високим вимогам. Ми також визначимо новий, більш амбітний рівень оборонних внесків, які, за очікуваннями, будуть встановлені на рівні 2% від ВВП, що буде мінімальним рівнем інвестицій в оборону», - сказав керівник Альянсу.

Він зауважив, що війна Росії проти України поставила НАТО перед найбільш серйозною загрозою для євроатлантичної безпеки, та нагадав про заходи, вжиті союзниками для реагування на таку загрозу.

«Ми маємо більше 40 тисяч військовослужбовців під прямим командуванням НАТО, ще набагато більша кількість перебувають у стані високої готовності. Всі ці сили підтримуються суттєвими повітряними та військово-морськими спроможностями. Ми подвоїли кількість багатонаціональних бойових груп у регіоні від Балтики до Чорного моря», - зазначив Столтенберг.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі продовжується дводенне засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони, яка розглядає найважливіші питання щодо оборонної спроможності та готовності сил країн-членів Альянсу.

Читайте також: Членство України в НАТО є найкращою гарантією її безпеки – Волкер

Вчора відбулися зустрічі в рамках Комісії НАТО-Україна та Контактної групи з оборони України під егідою США. У цих заходах взяв участь міністр оборони України Олексій Резніков. Учасники розглядали шляхи продовження та прискорення надання Україні військової допомоги для звільнення окупованих Росією територій, а також перспективи євроатлантичної інтеграції України. Ці та інші найважливіші питання будуть розглянуті під час Вільнюського саміту НАТО 11-12 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-