Членство України в НАТО є найкращою гарантією її безпеки – Волкер

Членство України в НАТО є найкращою гарантією її безпеки – Волкер

Укрінформ
Членство України в Північноатлантичному альянсі є найкращою гарантією її безпеки на тлі потенційної загрози атак з боку РФ у майбутньому.

Про це сказав в інтерв’ю Укрінформу експосол Сполучених Штатів при НАТО, колишній спецпредставник США у справах України Курт Волкер.

«Абсолютно. Думаю, зараз не можна дійти іншого висновку, крім того, що Росія зберігає наміри напасти на Україну і зробить це за будь-якої нагоди. Тож аби цього не сталося, найкращим рішенням є членство України в НАТО», - підкреслив експосол США.

Читайте також: Шлях України в НАТО має бути напрацьований в контексті підготовки до саміту у Вільнюсі - Зеленський

Водночас він зазначив, що це рішення навряд буде прийняте на зустрічі глав держав Альянсу у Вільнюсі наступного місяця. «Але я вважаю, що Вільнюський саміт має вивести Україну на чіткий шлях», - наголосив він.

У відповідь на запитання, чи може Україна розраховувати на рішучішу позицію Альянсу, ніж на просту обіцянку стати членом НАТО, Волкер висловив упевненість, що зараз навколо цього точиться глибока дискусія.

«Багато наших європейських союзників запропонували свої міркування щодо членства України в НАТО й готові висловитися більше про це у Вільнюсі. На мою думку, це було представлено держсекретарю Блінкену на зустрічі міністрів закордонних справ НАТО в Осло, і гадаю, він привіз цей меседж до Вашингтона, де зараз (в адміністрації – ред.) розглядають, що ми можемо зробити», - зауважив Волкер.

Читайте також: Засідання Комісії Україна-НАТО: Резніков розповів про новий формат відносин з Альянсом

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив у середу, що союзники по НАТО вже ухвалили принципові рішення щодо майбутнього членства України. Втім, за його словами, наразі продовжуються консультації щодо шляхів їх практичної реалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-