РФ підірвала Каховську дамбу, щоб завадити контрнаступу, але це їй не допоможе - Україна в ОБСЄ

РФ підірвала Каховську дамбу, щоб завадити контрнаступу, але це їй не допоможе - Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Підрив Росією Каховської дамби є терористичним актом, спрямованим на перешкоджання контрнаступу українських військ, однак це не зупинить українців у звільнення усіх своїх територій.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це заявив перший секретар Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні Данило Кубай під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ.

"Підрив дамби Каховської ГЕС є нічим іншим, як терористичним актом. Це – наймасштабніша техногенна катастрофа в Європі за останні десятиліття і ще один приклад російського екоциду в Україні. Кремль вчинив цей жахливий терористичний акт, намагаючись перешкодити будь-якому потенційному контрнаступу українських військ. Окупанти готові перетворити театр бойових дій на зону стихійного лиха, аби лише стримати звільнення українських земель", - сказав Кубай.

Український дипломат вказав на заяву Президента Зеленського про те, що спричинена російськими терористами катастрофа на Каховській ГЕС "не зупинить Україну та українців" і всі українські землі буде звільнено.

Кубай зазначив, що з метою знищення України nofollowта підриву рішучості українського народу чинити опір агресору, РФ "наполегливо здійснює повітряні та ракетні удари по всій території України". "Лише за минулий тиждень російські війська запустили 64 крилаті та балістичні ракети різних типів, здійснили 377 авіаударів, застосували 76 БПЛА типу "шахед" та здійснили 375 ударів з реактивних систем залпового вогню", - додав він.

Читайте також: Депутати Бундестагу засудили підрив Каховської ГЕС

Дипломат поінформував присутні делегації про ракетні удари Росії по житлових районах Кривого Рогу та Одеси й інші тилові міста, що є "продовженням терористичної кампанії Росії проти цивільного населення".

"Росія зазнає поразок на фронті і мститься цивільному населенню України", - підкреслив він.

На цьому тлі український дипломат вказав на те, що лише за останній тиждень Сили оборони України просунулися на 6,5 кілометрів і звільнили 7 населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях, встановивши контроль над 90 квадратними кілометрами території.

"Збройні Сили України продовжуватимуть наступальні дії до повного звільнення від російських окупантів усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Висловлюємо вдячність усім міжнародним партнерам України, які продовжують надавати нам необхідну підтримку для досягнення цієї мети", - заявив Кубай.

Він наголосив, що "єдиним життєздатним рішенням для припинення триваючої війни є досягнення перемоги над державою-агресором і розгром її на полі бою". "Ми впевнені, що ця мета буде досягнута", - додав дипломат.

Читайте також: Єльченко: ООН – це бюрократична структура, іншої реакції на підрив Каховської ГЕС я не очікував

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

Фото: Мінагрополітики

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-