Єрмак обговорив із радником адміністрації президента Бразилії формулу миру

Єрмак обговорив із радником адміністрації президента Бразилії формулу миру

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив із радником Спеціальної дорадчої служби Адміністрації Президента Бразилії Селсо Аморімом питання підготовки Глобального саміту миру.

Про це йшлося в телефонній розмові посадовців, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Єрмак розповів, зокрема про підготовку Глобального саміту миру, до участі в якому Україна прагне залучити якнайбільше країн світу з метою реалізації пунктів Формули миру Президента Володимира Зеленського.

«Звичайно, ми вкрай зацікавлені в участі Бразилії в цьому саміті. Ми готові до розмови, і для нас дуже важливо вислухати вашу думку», – сказав очільник ОП.

Він також відзначив, що досвід Бразилії, серед іншого в захисті довкілля – надзвичайно цінний.

«Знищення Росією Каховської ГЕС засвідчило надзвичайну актуальність української Формули миру, зокрема пунктів щодо безпеки та екології», – додав він.

Читайте також: Єрмак обговорив із радником прем’єра Індії формулу миру та ситуацію з підривом Каховської ГЕС

Керівник ОП подякував Селсо Аморіму за візит бразильської делегації в Україну у травні 2023 року, який, за його словами, був украй важливим для нашої держави.

Як повідомлялося, заступник керівника ОП Ігор Жовква в інтерв’ю Укрінформу заявив, що Україна впродовж останнього місяця значно просунулася в підготовці саміту Формули миру, більше 20 країн вже обрали пункт чи пункти, які вони готові координувати або бути співголовами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-