Єрмак обговорив із радником прем’єра Індії формулу миру та ситуацію з підривом Каховської ГЕС

Єрмак обговорив із радником прем’єра Індії формулу миру та ситуацію з підривом Каховської ГЕС

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив із радником із питань національної безпеки прем’єра Індії Аджитом Кумаром Довалом підготовку до саміту української формули миру 

Він також закликав індійську сторону долучитися до міжнародної допомоги з ліквідації наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС. Про це йшлося під час телефонної розмови посадовців, організованою з метою координації виконання домовленостей, досягнутих Президентом Володимиром Зеленським під час переговорів із прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді в межах участі в саміті країн «Групи семи» у Японії 20 травня, передає Укрінформ.

За даними ОП, головною темою розмови стала реалізація української формули миру, зокрема консолідація міжнародної підтримки українського мирного плану та можливість приєднання Індії до імплементації його окремих пунктів.

Читайте також: Україна та Бразилія можуть розпочати нову еру відносин - ОП

У цьому контексті сторони окремо обговорили підготовку до проведення Глобального саміту миру. Єрмак відзначив необхідність залучення до участі в цьому заході якнайширшого кола країн, зокрема Глобального Півдня.

«Останні події ще раз довели, що українська формула миру актуальна як ніколи – як для України, так і для всього світу. Ми активно працюємо з партнерами над підготовкою Глобального саміту з імплементації формули. Очікуємо, що Індія візьме в ньому участь», – зазначив керівник Офісу глави держави.

Єрмак докладно поінформував Аджита Кумара Довала про поточну ситуацію на фронті, а також про тривалий ракетний і дроновий терор Росії проти мирних українських міст і цивільних.

Керівник ОП також звернув увагу співрозмовника на катастрофічні екологічні й гуманітарні наслідки теракту, вчиненого Російською Федерацією на Каховській ГЕС, і закликав Індію долучитися до міжнародної спільноти, що докладає зусиль для ліквідації наслідків цієї техногенної катастрофи.

Читайте також: Емірати допоможуть Україні у створенні суверенного фонду - ОП

«Підрив Каховської ГЕС є навмисним терористичним актом і черговим воєнним злочином Росії. Це один із найбільших сучасних злочинів екоциду. Агресор спричинив безпрецедентну техногенну, екологічну та гуманітарну катастрофу, а також створив загрозу ядерного інциденту на найбільшій у Європі Запорізькій АЕС. Світ повинен діяти рішуче й терміново, щоб нейтралізувати ці глобальні виклики», – наголосив Єрмак.

Як повідомлялося, заступник керівника ОП Ігор Жовква в інтерв’ю Укрінформу заявив, що Україна впродовж останнього місяця значно просунулася в підготовці саміту Формули миру, більше 20 країн вже обрали пункт чи пункти, які вони готові координувати або бути співголовами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-