У Польщі оприлюднили деталі розмови Зеленського і Дуди

У Польщі оприлюднили деталі розмови Зеленського і Дуди

Укрінформ
Президенти України і Польщі Володимир Зеленський та Анджей Дуда в телефонній розмові у неділю ввечері обговорили ситуацію в Україні, а також міжнародні зусилля Польщі щодо допомоги Україні.

Про це в ефірі Polat News заявив голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Марцін Пшидач, передає Укрінформ.

Як зазначив Пшидач, глава Української держави поінформував польського лідера про ситуацію на фронті, а також про наслідки гуманітарної катастрофи в результаті підриву росіянами греблі Каховської ГЕС.

Читайте також: Зеленський обговорить із Дудою зустріч лідерів Франції, ФРН і Польщі

Відтак президенти обговорили дипломатичні події, як відбулися останнім асом, або які мають відбутися у найближчому майбутньому.

“А в нас їх була ціла серія за участю президента Анджея Дуди. Минулого тижня відбувся саміт східного флангу НАТО - саміт “Бухарестської дев'ятки”, сьогодні Веймарський саміт за участю Польщі, Німеччини, Франції в Парижі, а за кілька тижнів - найважливіша дипломатична подія цих місяців, тобто саміт НАТО у Вільнюсі”, - підкреслив Пшидач.

На запитання, чому саміт “Веймарського трикутника” в нинішній ситуації не відбувається в Києві, він зазначив, що господарем цьогорічної зустрічі є президент Франції Еммануель Макрон, а він вирішив, що саміт відбудеться в Парижі. Водночас Пшидач не виключив, що в майбутньому такий саміт може відбуватися в Києві.

Читайте також: Під час саміту НАТО у Вільнюсі вивісять 33 тисячі прапорів України

Як повідомлялося, Зеленський поінформував у соцмережах про розмову з Дудою, під час якої було обговорено, зокрема, очікування від саміту НАТО у Вільнюсі і гарантії безпеки для України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-