Кулеба прибув у Марокко

Кулеба прибув у Марокко

Фото, відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розпочав друге турне країнами Африки і перший в історії двосторонніх відносин візит до Марокко.

Про це глава української дипломатії повідомив у Інстаграмі, передає Укрінформ.

«Марокко. На початку другого турне країнами Африки марокканські партнери запросили відвідати прекрасну мечеть Хасана ІІ в Касабланці — найбільшу діючу мечеть в Африці. Це справжній витвір мистецтва, над яким впродовж семи років працювали понад 10 тисяч марокканських художників та ремісників», - зазначив міністр, зауваживши, що двері мечеті вилиті з українського титану.

Кулеба підкреслив, що це перший візит міністра закордонних справ України до Марокко з часу встановлення двосторонніх відносин.

Читайте також: Спецпредставник Китаю зустрівся з Кулебою у Києві - говорили про шляхи припинення війни

«Перше турне було історією, друге — це вже система. Восени географія візиту включала країни Субсахарської Африки, а нині — держави у всіх частинах континенту — від півночі до півдня. Логістика тут жорстока, але робота є робота. Попереду важливі переговори із африканськими лідерами та бізнесом», - поінформував глава МЗС.

Відео: МЗС України

Міністр також наголосив, що завданнями візитів буде залучення якомога більше африканських країн до втілення Формули миру, заручення підтримки безперебійного експорту в межах Чорноморської зернової ініціативи та програми Президента «Зерно з України», а також створення нових можливостей для українського бізнесу.

Читайте також: Дмитро Кулеба перебуває з робочим візитом у Португалії

Як повідомлялося, 16 травня президент Південно-Африканської Республіки (ПАР) Сиріл Рамафоса заявив, що африканські країни запропонують мирну ініціативу для завершення війни росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-