Зеленський на саміті Ради Європи закликав діяти на 100% сил

Зеленський на саміті Ради Європи закликав діяти на 100% сил

Відео
Укрінформ
Президент України закликав діяти на 100% сил у питанні захисту України, Європи та європейського способу життя.

Як передає кореспондент Укрінформу, про Глава Української держави заявив у ході відеовключення на відкритті саміту Ради Європи у Рейк'явіку.

"Сьогодні о третій годині ночі наші люди прокинулися від вибухів – у нашому небі було 18 російських ракет різного типу, зокрема, балістичних, якими так хвалиться терористична держава. Вважалося, що такі ракети мали б принести гарантовану смерть, тому що їх нібито неможливо збити. Росія використовувала одночасно балістичні та крилаті ракети, а також дрони, щоб особливо ускладнити нашій протиповітряній обороні порятунок життів. Але всі життя були захищені. Всі ракети були збиті, в тому числі балістичні. 100 відсотків. Це – історичний результат", - заявив український лідер на початку свого виступу.

Відео: ОП

За його словами, у той час, як Росія наполегливо намагається "покращити свої спроможності вбивати", Україна, за підтримки партнерів, "наполегливо працює над тим, щоб покращити захист наших людей". "І я дякую усім країнам і лідерам, які допомагають нам покращити нашу протиповітряну оборону. Разом ми показуємо, що означає наші 100%, і що означає сила вільного світу", - зазначив Зеленський.

Він нагадав, що ще рік тому Україна не була спроможною збивати більшість ракет російських терористів, передусім балістичних. "І зараз я запитую себе: якщо ми були здатні зробити це, то чи є щось, чого ми не зможемо зробити, коли ми об'єднані і сповнені рішучості захищати життя? Відповідь полягає в тому, що коли ми об’єднані, то ми зробимо все на 100% в будь-якій сфері, якщо у нас є мета захистити наших людей і нашу Європу", - наголосив глава Української держави.

Поруч з цим, він вказав на те, що потрібно ще багато чого зробити, щоб такі результати роботи української ППО були на всій території країни.

"Територія України велика, і зробити так, щоб результати протиповітряної оборони, як сьогодні вночі, стали правилом по всій країні, нам потрібні додаткові системи протиповітряної оборони та ракети. Нам також потрібні сучасні винищувачі, без яких жодна система протиповітряної оборони не буде ідеальною", - заявив президент України.

Читайте також: Зеленський: Повертаємося з новими оборонними пакетами - Україна стає сильнішою

Він висловив переконання, що цю ціль буде спільно досягнуто.

"100% має бути нашим орієнтиром, ми повинні залишити агресорові 0%. 100% успіху оборонних операцій гарантує зброя та підготовка наших воїнів. І я дякую всім, хто зміцнює нашу оборону. 100% успіху санкцій гарантує чесність в кожній державі… 100% успіху нашої Формули миру гарантує дипломатія, і я дякую усім, хто допомагає нам об'єднати світ для реалізації Формули миру - єдиного реалістичного мирного плану. І, звичайно ж, 100% правосуддя. Бо без правосуддя не буде стійкого миру", - наголосив Зеленський.

На цьому тлі він подякував Раді Європи та лідерам країн-членів за рішення щодо створення Міжнародного реєстру збитків, завданих російською агресією. "Це робить ближчим створення всеохоплюючого механізму компенсації, і це покаже світу, що про агресію навіть не треба думати", - додав Президент.

Читайте також: Саміт Ради Європи зосередить увагу на відповідальності Росії за злочин агресії – фон дер Ляєн

Також він висловив впевненість, що буде досягнуто і 100-відсотковий результат у питанні створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

"Європа чекала таких часів, коли лідери будуть єдині на 100% і матимуть 100% результат заради захисту Європи та наших спільних цінностей. І, нарешті, це те, чого ми зараз досягаємо.. Ми – європейці, а тому ми діємо на всі 100% наших сил, коли йдеться про захист нашого способу життя. Нехай це назавжди буде правилами нашого контенту", - підсумував глава Української держави.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Ісландії у вівторок розпочинається дводенний саміт глав держав і урядів 46 країн-членів Ради Європи. Одним з основних питань порядку денного саміту буде створення Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією росії проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-